Zonnepanelen & Omvormers.

ZONLICHT OMZETTEN IN ELEKTRICITEIT

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen en omvormers zijn beide belangrijke onderdelen van een zonnestroominstallatie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, terwijl omvormers deze gelijkstroom omzetten in bruikbare wisselstroom voor gebruik in huizen en bedrijven.
Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen die zijn gemaakt van silicium. Deze cellen absorberen zonlicht en genereren gelijkstroom (DC) elektriciteit. Een enkel zonnepaneel genereert meestal slechts een paar watt, dus om een ​​significante hoeveelheid energie te produceren, zijn er meerdere panelen nodig die zijn verbonden in serie of parallel geschakelde arrays.
Zonnepaneel uitgelicht
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

GELIJKSTROOM OMZETTEN IN WISSELSTROOM

Wat zijn omvormers?

Omvormers zijn ontworpen om deze gelijkstroom om te zetten in wisselstroom (AC), die wordt gebruikt in huizen en bedrijven. Wisselstroom is nodig omdat de meeste huishoudelijke apparaten op wisselstroom werken. Bovendien kan wisselstroom over langere afstanden worden getransporteerd zonder aanzienlijk vermogensverlies, terwijl gelijkstroom minder efficiënt is voor langeafstandstransmissie.
Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar voor zonnestroomsystemen, waaronder centrale omvormers en micro-omvormers. Centrale omvormers worden gebruikt in grotere systemen waarbij alle zonnepanelen op één punt worden aangesloten op de omvormer. Micro-omvormers worden gebruikt in kleinere systemen waarbij elke zonnepaneel zijn eigen omvormer heeft. Dit kan de efficiëntie verbeteren doordat elke zonnepaneel afzonderlijk wordt geoptimaliseerd en kan ook de betrouwbaarheid verhogen doordat een storing in één paneel niet de prestaties van het hele systeem zal beïnvloeden.

BETROUWBARE EN DUURZAME COMPONENTEN

Wat is de beste keuze voor u?

Het is belangrijk om bij het kiezen van zonnepanelen en omvormers rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, het energieverbruik van het huis of bedrijf en de locatie. Een ervaren installateur kan helpen bij het bepalen van de juiste componenten voor een specifieke toepassing.
In het algemeen zijn zonnepanelen en omvormers betrouwbare en duurzame componenten van een zonnestroominstallatie. Ze kunnen bijdragen aan de vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en kunnen helpen bij het verminderen van de energiekosten op de lange termijn.

MAXIMALE PRESTATIES

Hoge energie-efficiëntie

Onze zonnepanelen zijn ontwikkeld met de nieuwste technologieën en hebben een hoge energie-efficiëntie. Hierdoor kunt u rekenen op maximale opbrengst en prestaties. Onze panelen zijn bovendien gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

VRIJBLIJVEND ADVIES

Vraag nu een offerte aan

Als u overweegt om zonnepanelen te laten installeren, is het aanvragen van een offerte een belangrijke eerste stap. Een offerte geeft u inzicht in de kosten en mogelijkheden van het installeren van zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand. Wij helpen u graag op weg naar een groene toekomst!
Adviesgesprek aanvragenContact